A Közkincs Könyvtár egy feminista könyvtár Budapest szívében. Egy hely olvasáshoz, gondolkodáshoz és közösségépítéshez. A 12 ezer kötetes gyűjtemény főként angol nyelvű kötetekkel rendelkezik a szépirodalom, költészet, művészet, szociológia területéről, és leginkább a fajok, társadalmi nemek és osztályok témájára koncentrál (és a macskákra – két példány személyesen is megtalálható a könytárban). Emellett gyerekekkönyvek, játékok és társasjátékok egész tárháza áll rendelkezére a szórakozáshoz és pihenéshez. Ha szeretnél megismerni minket, látogass el hozzánk a nyitvatartási időben vagy valamelyik eseményünkre!

Könyvtárunk közösségi eseményeknek, rendezvényeknek, előadásoknak, illetve különböző projekteknek is otthont ad. Vedd fel a kapcsolatot velünk, ha szerveznél hozzánk valamilyen eseményt (lásd az elérhetőségeinket az oldal alján)!

Mindemellett folyamatosan dolgozunk a könyvtár katalógusán, ami egyelőre egy egyre bővülő táblázat formájában érhető el, ami nagyjából a könyveink felét tartalmazza. Ezt ide kattintva érheted el.

Közkincs Community Library is a feminist library in the heart of Budapest. It is a place for reading, thinking and building community. Our collection includes approximately 12 thousand books, the majority of which are in English, including a wide range of fiction, poetry, art, critical social sciences with a focus on race, class, gender and cats (including two gorgeous kitties who are present in person), as well as children’s books. We also have a wide variety of board games and children’s games for fun and relaxation. All are welcome! If you’d like to get to know us, visit us when we are open or come to one of out events!

Our library space is also available for community events, happenings, lectures, or other projects. Please contact us if you’d like to arrange an event (see contacts below, at the bottom of the page).

We are continuously working to create a digital catalogue, so far we have around half of our books put into a spreadsheet! Find it here.